novosti

 • 23 Jun

  NOVI U PONUDI

  Obaveštavamo sve poslovne partnere da od sada u našoj ponudi mogu naći brend Ferro (ventil kugle, nepovratne ventile, baterije), koji je jedan od lidera iz oblasti grejanja i sanitarije u srednjoj i istočnoj Evropi.

 • 06 Apr

  NOVI ALUMINIJUMSKI RADIJATOR U PONUDI

  Obaveštavamo sve kupce da od danas u našoj ponudi mogu naći i aluminijumske radijatore poznate italijanske fabrike Fondital, marke Calidor S4. Garancija za Calidor S4 radijatore iznosi 10 godina.

 • 05 Okt

  EKSPANZIONE POSUDE - AKCIJA

  Obaveštavamo sve kupce da trenutno mogu dobiti količinski popust na ekspanzione posude Imera i to na količinu od 50 i više, rabat u iznosu od 22%, a na količinu preko 100 posuda, rabat od 23%. Akcija je na snazi do daljnjeg.

 • 02 Jun

  NOVO U PONUDI

  Od danas u našoj ponudi možete naći i bojlere Metalac, kojim smo obogatili našu ponudu postojecih proizvodjača Termorad i Bosch.

 • 28 Apr

  NOVO U NASOJ PONUDI

  Od danas u nasem prodajnom asortimanu mozete naci baterije svetski poznatog proizvodjaca PAINI.

 • 25 Mar

  NOVO U PONUDI

  Od danas u našoj ponudi možete naći panelne radijatore PEKPAN, turske radijatore modernog dizajna i zavidnog kvaliteta, sa garancijom od 10 godina. PEKSA GROUP, u okviru koje se proizvode ovi radijatori, poseduje standard kvaliteta ISO 9001.

 • 03 Feb

  NOVO U PONUDI

  Od sada, u našem asortimanu se nalazi i svetski poznat brend iz oblasti sanitarije, KOLO, clan SANITEC grupe.

 • 10 Jul

  NOVA POSLOVNA JEDINICA U BEOGRADU

  Poštovani poslovni partneri, obaveštavamo vas da smo od 10.07.2013. godine bogatiji za još jednu poslovnu jedinicu i to, TERMOVENT DOO, PJ BEOGRAD, koja se nalazi Ugrinovačkoj ulici, broj 223/B, 11080 Zemun.

Kotao tkan biomax - radijator kraljevo

kotlovi i etažne peći na pelet

TKAN BIOMAX (po porudžbini)

Do ovih kotlova došlo je posle višegodišnjeg iskustva sa kotlovima na pelet serije TKAN. Naravno da je i dalje moguće osim drvenog peleta koristiti i koštice višnje, trešnje itd...

Za neka druga goriva za koja bi koristili automatsko nalaganje potrebne su dodatne adaptacije mehanizma za doziranje, tako da treba konsultovati naše konstrukciono odeljenje.

U zadnje vreme sve je prisutniji i agro pelet. Ova serija kotlova može da ih koristi kao gorivo, ali treba napomenuti da propisana snaga kotla veoma zavisi od kalorične moći agro peleta kao i da proces čišćenja treba raditi znatno češće u odnosu na drveni pelet, jer je količina pepela veća.

Jedna od glavnih karakteristika po pitanju univerzalnosti goriva kod TKAN serije jeste da se prelaz sa automatskog nalaganja peleta, na ručno loženje drveta i uglja obavlja samo za par sekundi. Ovo je i dalje ostala jedna od komparativnih prednosti naše konstrukcije, s tom razlikom da su sada rostovi za drva i ugalj od sivog liva i lako zamenljivi.

Šta je to što izdvaja ove kotlove u posebnu seriju?

Pre svega TKAN BIOmax 35 i TKAN BIOmax 23 imaju cevni izmenjivač. U bešavnim kotlovskim cevima smešteni su odgovarajući spiralni turbulatori. Ovim se uticalo kako na stepen iskorišćenja tako i na bolje i lakše čišćenje. U ovim kotlovima postoje unutar ložišta prohromske dizne za raspodelu sekundarnog vazduha. Sam vazduh dolazi od posebnog centrifugalnog ventilatora koji nema veze sa primarnim vazduhom. Sekundarnim vazduhom utičemo na kvalitet izduvnih gasova i prašine što utiče na težu pojavu nesagorelih materija u samom izmenjivaču. Tako se na direktan način smanjuje potrošnja goriva. Nova konstrukcija dizni od vatrostalnog sivog liva kroz koje dolazi primarni vazduh za sagorevanje.

Novim oblikom dizne omogućavaju bolju raspodelu vazduha peletu koji gori. Takođe dizne koje su na uglovima retorte ložita mogu da se u svakom trenutku sklone i da se tako dopre i do dizni koje provode vazduh. Ovim je olakšano čišćenje samih dizni.

Ova konstrukcija ima mogućnost lakše dogradnje usisnog ventilatora dimnih gasova kao i automatike koja diktira proces sagoravanja na osnovu informacija o količini vazduha u dimnim gasovima koje šalje lambda sonda. Ovo je za sada moguće samo po specijalnom zahtevu.

Svim navedenim konstruktivnim poboljšanjima u seriji TKAN BIOmax 35 i TKAN BIOmax 23 došlo se do izuzetnog stepena iskorišćenja i ložišta i izmenjivača i taj procenat ide i preko 90 procenata. Limiti emisija CO, CO2 kao i čestica prašine su u okvirima standarda EU, tako da ove serija ima sve preduslove za dobijanje benefita na tržištima zemalja EU zbog svojih eko karakteristika

Preuzmite katalog TKAN Biomax

Preuzmite prospekt